Η έναρξη της σχολικής χρονιάς σηματοδοτήθηκε από την τέλεση του αγιασμού στην αυλή του σχολείου μας τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου παρουσία των μαθητών/μαθητριών, των γονέων τους, και σύσσωμου του εκπαιδευτικού προσωπικού. Μας τίμησαν με την παρουσία τους η κα. Ζωγραφάκη Μαρία, σύμβουλος φιλολόγων και παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου μας, όπως και ο κ. Προμούσας Γιάννης, αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου Καβάλας.

Ο νέος διευθυντής του σχολείου, κ. Χίζαρης Κωνσταντίνος, αφού καλωσόρισε τους μαθητές/μαθήτριες και τους ευχήθηκε μια δημιουργική χρονιά, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα των χρόνων μαθητείας στο γυμνάσιο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, των προτιμήσεών τους, αλλά και των στάσεων και αξιών ζωής τους. Συνακολούθως τους διαβεβαίωσε ότι το σχολείο θα λειτουργήσει με έναν υποδειγματικό τρόπο, ως ένα πρότυπο σχολείο, παρέχοντας όλα εκείνα τα ερεθίσματα και βιώματα στους μαθητές που θα δημιουργήσουν τις ιδανικές συνθήκες για την ανακάλυψη και κατάκτηση της γνώσης, των δεξιοτήτων του 21ου αιώνα (συνεργασία, επικοινωνία, κριτική σκέψη και δημιουργικότητα), αλλά και την εμφύσηση της αγωγής που θα γαλουχήσει τους αυριανούς υγιείς και ολοκληρωμένους ενήλικες.

Διεύθυνση και εκπαιδευτικό προσωπικό θεωρούν επίσης σκόπιμο να αναφερθεί ότι έχουν πραγματοποιηθεί μια σειρά από παρεμβάσεις, τόσο λειτουργικού όσο και αισθητικού χαρακτήρα, για τις οποίες οφείλονται ευχαριστίες για τη συνδρομή τους: α) στη Σχολική Επιτροπή Δήμου Καβάλας και στην πρόεδρο κα. Χατζηφραντζή Ανθή, β) στο Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών και στον προϊστάμενο κο. Τσαγκαλίδη Ηλία, γ) στο Τμήμα Πρασίνου και στον προϊστάμενο κο. Δουκίδη Κωνσταντίνο, και δ) στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και ιδιαίτερα στον πρόεδρο κο. Γαβριηλίδη Σάββα. Με τη συνδρομή των ανωτέρω, αλλά και τη σωστή διαχείριση ιδίων πόρων όπως κονδύλια διάχυσης προγραμμάτων Erasmus+ και οικονομιών του σχολείου, πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων οι εξής ενέργειες: συντήρηση κεντρικής ράμπας για ΑμΕΑ και κατασκευή τριών ακόμη σε άλλα σημεία εισόδου στο σχολείο, καθάρισμα αυλής και κλάδεμα δέντρων στον αύλειο και εσωτερικό αίθριο χώρο, , εγκατάσταση μικροφωνικού συστήματος με τρία εξωτερικά μεγάφωνα, εγκατάσταση και λειτουργία τεσσάρων προβολέων για νυχτερινό φωτισμό της αυλής με χρονοδιακόπτη, συντήρηση και ελαιοχρωματισμός τριών τάξεων, εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρικών στεγνωτήρων στις τουαλέτες των μαθητών, βάψιμο εξωτερικής πλευράς του τοιχίου αυλής, ενώ έχει δρομολογηθεί επίσης στο άμεσο μέλλον η εγκατάσταση συστήματος συναγερμού και πυρανίχνευσης για την ασφάλεια της σχολικής περιουσίας.

Είναι κοινή πεποίθηση όλων στο 2ο γυμνάσιο ότι το σχολείο πρέπει να είναι θελκτικό προς τους μαθητές/μαθήτριες με ποικιλία τρόπων και μέσων, γι αυτό και οι παρεμβάσεις, τόσο υλικοτεχνικές όσο και εκπαιδευτικές, θα έχουν συνέχεια και θα ωθήσουν το σχολείο σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο απ’αυτό που ήδη βρίσκεται, παρέχοντας μια πλούσια, σε ερεθίσματα και βιώματα, μαθησιακή εμπειρία.