3η Διεθνική Συνάντηση Μαθητών

Μεταξύ 05 Μαρτίου και 11 Μαρτίου 2023, ταξίδεψαν στην πόλη Βαλένς της Γαλλίας 6 μαθητές και μαθήτριες με τη συνοδεία 2 καθηγητών. Οι καβαλιώτες μαθητές παρουσίασαν σε power point την πόλη και το 2ο Γυμνάσιο. Παρακολούθησαν μαθήματα στις τάξεις των μαθητών που τους φιλοξενούσαν και συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες.

Ξεναγήθηκαν στην πόλη της Βαλένς, πραγματοποίησαν έρευνα από κοινού με τους Γάλλους συμμαθητές τους στο CDI (κέντρο ερευνών και πληροφοριών) και παρακολούθησαν την καθολική λειτουργία στο Pastorale. Παρακολούθησαν την πορεία των Γάλλων απεργών και κατέγραψαν τις απόψεις τους.

Επισκέφθηκαν μουσεία και αξιοθέατα στις γειτονικές πόλεις Ρομάν (musée de la chaussure)  και Λυόν (musée des confluences). Πραγματοποίησαν εργασία με καταιγισμό ιδεών τον οποίο αποτύπωσαν ηλεκτρονικά, συζήτησαν με μαθητές του γαλλικού σχολείου που έπεσαν θύματα σχολικού εκφοβισμού και κατέγραψαν τις προτάσεις αντιμετώπισης. Την τελευταία μέρα παρέστησαν στην τελετή αποχαιρετισμού όπου χόρεψαν ελληνικούς χορούς.