1η Διεθνική Συνάντηση Μαθητών

Στα πλαίσια του προγράμματος, την εβδομάδα 24 έως 28 Οκτωβρίου, επισκέφτηκε το σχολείο μας ομάδα μαθητών/τριών από το σχολείο Les Eduardo Primo Marques της περιοχής Carlet Ισπανίας. Οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν από κοινού οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο σχολείων, είχαν ως στόχο να αντιληφθούν ποκίλες μορφές ανισοτήτων, εξετάζοντας το παρελθόν της περιοχής μας και να αναστοχαστούν σχετικά με τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν από τις τοπικές κοινωνίες και τους επίσημους θεσμούς, προκειμένου οι ανισότητες να περιοριστούν.

Την πρώτη ημέρα Δευτέρα 24 Οκτωβρίου μαθητές και εκπαιδευτικοί φιλοξενήθηκαν στο σχολείο και οργανώθηκαν παιχνίδια γνωριμίας για τους μαθητές. Ακολούθησε υποδοχή των φιλοξενούμενων στο Δημαρχείο της πόλης από τον Αντιδήμαρχο κ. Μουμτζάκη με τον οποίο συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης των ανισοτήτων από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ακολούθησε περιήγηση στην πόλη της Καβάλας ώστε να γνωρίσουν από κοντά σημεία ιδιαίτερης πολιτιστικής και ιστορικής αξίας , να ενημερωθούν για την ιστορία της πόλης και τους αγώνες των καπνεργατών της πόλης.

Tην Τρίτη 25 Οκτωβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, και έπαιξαν το επιτραπέζιο παιχνίδι Go Goals. Στη συνέχεια πήραν μέρος σε αγώνες Football3 και έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια.

 

 

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου οργανώθηκε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, στο Βαπτιστήριο της Αρχάιας Λυδίας και το σπήλαιο του Αγγίτη. Δόθηκε έτσι η ευκαιρία για αναστοχασμό πάνω σε θέματα που αφορούν τη δημοκρατία , την ελευθερία και τα στερεότυπα για τις γυναίκες μέσα στο πέρασμα των χρόνων.

 

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου Μαθητές και μαθήτριες από τα δύο σχολεία πήραν μέρος στην σχολική γιορτή στα πλαίσια εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και ακολούθησαν δραστηριότητες για τις ανισότητες και τις τραγικές συνέπειες του πολέμου.

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου έγινε περιήγηση σε μνημεία που μαρτυρούν την ακμή της ρωμαϊκής και βυζαντινής Θεσσαλονίκης; Τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με τις κοινωνικές τάξεις της εποχής εκείνης και την αντίδραση των Ζηλωτών στις ανισότητες.

 

ΠΡΟΪΟΝΤΑ-OUTPUTS