2η Διεθνική Συνάντηση Μαθητών

Μεταξύ 05 Μαρτίου και 11 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη
καθηγητών και μαθητών του 2ου Γυμνασίου Καβάλας στα πλαίσια του προγράμματος στο σχολείο IES Eduardo Primo Marques του Carlet στην περιοχή της Valencia Ισπανίας και συμμετείχαν σε δράσεις και εργαστήρια που οργανώθηκαν.

Έγινε υποδοχή και ξενάγηση στο σχολείο, περιήγηση στο Carlet, επίσκεψη στο δημαρχείο και συνάντηση καλωσορίσματος με την δήμαρχο και επίσκεψη στην πόλη των Τεχνών και των Επιστημών στη Valencia.

Δημιούργησαν ψηφιακά βιβλία και logo για το πρόγραμμα. Συμμετείχαν σε δραστηριότητες για την κατανόηση της αξίας των  ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μελέτησαν ποιήματα της Rupi Kaur με θέμα τα δικαιώματα των γυναικών. Πήραν μέρος σε εργαστήριο δημιουργίας πανό, προκειμένου να διαδηλώσουν σε πορεία για την ημέρα της Γυναίκας στη Βαλένθια, στις 8 Μαρτίου, και σε εργαστήριο προετοιμασίας κατασκευών για την παράσταση του Μαύρου Θεάτρου. Την Παρασκευή 10 Μαρτίου ανέβασαν με Ισπανούς και Ιταλούς συμμαθητές και συμμαθήτριες τους παράσταση Μαύρου Θεάτρου με τίτλο ErasmusJoinUs, παρακολούθησαν εργαστήρια παραδοσιακών παιχνιδιών και συμμετείχαν στο αποχαιρετιστήριο γεύμα, όπου δοκίμασαν το τυπικό πιάτο της περιοχής, την paella.Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στην κινητικότητα, απήλαυσαν τη θερμή φιλοξενία των Ισπανών συμμαθητών και συμμαθητριών τους και των οικογενειών τους.